Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.01.2005. ЧЕРНІГІВ. На “Чернігівських Різдвяних зустрічах” відбулись презентації нових фільмів та православних видань

Місіонерська акція “Чернігівські різдвяні зустрічі” пройшла в чернігівському кінотеатрі ім. Щорса. Благословення на проведення цього заходу дав єпископ Чернігівський і Ніжинський Амвросій. Його преосвященство виступив на відкритті “Зустрічей” і наголосив на необхідності проведення подібних акцій у наш час. “Людина в сучасному світі звикла шукати розваг, — сказав зокрема єпископ Амвросій. – Проте Христос прийшов у цей світ не для того, щоб нас розважити, а для того, щоб врятувати. Подібні зустрічі, фільми які тут демонструються, нагадують нам приклад Христа, який своєю Божественною любов’ю пом’якшує серця.”
Під час “Чернігівських різдвяних зустрічей” виступив також настоятель храму на честь Усіх чернігівських святих о. Петро (Казновецький), відбувся показ відеофільмів духовно-релігійного змісту та презентація нових православних видань. Чернігівці побачили документальні фільми про Різдво, про Святу гору Афон, про історію заснування та теперішнє життя Києво-Печерської Свято-Успенської Лаври. Родзинкою фестивалю стала прем’єра фільму Ніжинської телекомпанії “Фобос” “Почуй і побач” про нашого шанованого святого – Преподобного Лаврентія, схіархимандрита Чернігівського. Крім архівних і історичних документів, в його основу покладені розповіді та свідчення духовних чад преподобного. За словами режисерів Ігоря Волосянкіна і Наталії Сокол, створення фільму відбувалося зі складнощами, проте начебто за розробленим кимось невідомим планом. Автори забракували всі чотири сценарії, написані для картини. Врешті-решт монтували так, “як лягало на душу”. Жителі Чернігова стали першими глядачами картини, благословення на створення якої дав нині спочилий митрополит Чернігівський і Ніжинський Антоній. Ймовірно, картина “Почуй і побач” братиме участь у цьогорічному фестивалі “Покров”, а ще її планують показати в сусідніх з Чернігівською областях Росії та Білорусі.
Ініціатором та організатором акції було товариство православних християн Чернігова. Спонсорську допомогу в її проведенні надали фірма “Інтератлетика” (директор – О. Руденко) та Чернігівське тролейбусне управління (керівник – В. Головченко).
Прес-служба Чернігівської єпархії