Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

9.12.2004. ТЕРНОПІЛЬ. У Стінці насильницькими методами прагнуть захопити храм

Священнослужителя Української Православної Церкви протоієрея Сергія Слободянюка не впускають у храм села Стінка Бучацького округу Тернопільської єпархії. Як повідомив благочинний Бучацького округу протоієрей Ярослав Савка у сільській раді нещодавно відбулись збори села щодо “переходу” жителів з канонічної УПЦ у розкольницький “Київський Патріархат”. Зараз готуються документи для перереєстрації статуту громади. Ключі від храму знаходяться у членів церковної десятки.
Віруючі обурені грубим втручанням представників влади у справи церковної общини канонічної церкви та наругою над свободою совісті – Конституційним правом кожного громадянина України.
Головним обвинуваченням, яке їм пред’являють є те, що “вони не за того голосували”. Хоча в Україні ніхто не відміняв закону про свободу та таємницю вибору, розкольники відшукують будь-який безпідставний привід для втілення своїх “добрих справ”.
Не дивує, що прихильники УПЦ-КП у своїх діях опираються на політичні погляди, що у даному випадку є, як і будь-яке насилля, взагалі неприпустимим з точки догматичного й морального вчення Православної Церкви. Дивно те, що вони роблять тиск на вірних УПЦ, тоді, коли сам Віктор Ющенко неодноразово заявляв, що і він є парафіянином УПЦ, там сповідався, причащався й отримав благословіння перед виборчими перегонами. Віруючі Стінки надіються, що політик, який асоціює себе з канонічною Церквою, котрій навішують у їхньому селі ярлик “москальської”, врешті-решт втихомирить місцевих провокаторів.