Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.12.2004. ЧЕРНІГІВ. Вийшов Різдвяний номер газети “Троїцький вісник”

Побачив світ останній цього року номер єпархіальної газети “Троїцький вісник”, яка видається з благословення керуючого Чернігівською єпархією УПЦ єпископом Амвросієм.
“Возлюблені о Господі пастирі, чесне чернецтво, брати й сестри, вірні чада Української Православної Церкви, — звертається зі сторінок газети єпископ Чернігівський і Ніжинський, вітаючи нас з Різдвом. — Будемо любити Бога, дослухаючись слова Його, виконуючи волю Його, шукати єднання з Ним у молитві та Таїнствах Церкви! “Возлюблю Тебе, Господи, міцність моя! Господь — твердиня моя і прихисток мій, Визволителю мій” /Пс.17, 2-3/. Нехай світло, що засяяло у Віфлеємі, осяє Ваші душі, примножить віру й зміцнить нашу вірність Христу, допоможе нам виконувати Його вічні заповіді любові! Нехай буде Новий рік мирним, творчим і спасительним для кожного з нас!”
Також у свіжому номері “Троїцького вісника” вміщено позицію єпархіального управління на так звану “Справу отця Сергія (Іваненка-Коленди)”, який був заборонений у служінні 3 грудня 2004 року. Певні політичні сили пов’язують таке рішення з виступом о. Сергія на підтримку кандидата у президенти В. Ющенка, однак в єпархії цю думку спростовують.
Рубрика “Єпархіальні новини” повідомляє про місіонерську роботу православних священиків у військах, про святкування Святого Миколая в громадській організації інвалідів “Шанс”, про проект будівництва нового храму в Ніжині. На сторінках газети є розповідь науковця Олександра Тарасенка про Преподобного Лаврентія, схіархимандрита Чернігівського, пам’ять якого вшановується Церквою 11 січня. В матеріалі “Для чого хрестити немовлят” пояснюється містичне значення такого таїнства, як хрещення.