Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.12.2004. ЧЕРНІГІВ. Православне студентське братство будує храм у Ніжині

Храм на честь великомученика Георгія Побідоносця планують возвести у Ніжині студенти місцевого педагогічного університету та деяких інших вузів, які створили православне братство. Про це повідомляє власний кореспондент газети “Голос України” в Чернігівській області Сергій Павленко.
Студенти будуватимуть храм на честь цього святого, тому що саме цей шанований у всьому православному світі святий, котрий перемагає зло, зображений на гербі Ніжина. Мер міста Михайло Приходько прихильно поставився до цієї ідеї, громаді храму вже виділено земельну ділянку. Фундамент майбутнього студентського храму закладений у вересні. Його проект (на малюнку) розробив чернігівський архітектор Олександр Даниленко.
Поки що братчики й ченці Благовіщенської обителі збирають гроші для реалізації цього проекту. Архімандрит Василь, приміром, дістався до Києво-Печерської Свято-Успенської Лаври. За кілька місяців батюшка зібрав близько 8000 гривень. “На жаль, цих грошей замало для того, щоб на повну силу продовжувати будівництво, — говорить о. Василь. – Храм у нас хоч і невеликий, але потребує десь сто тисяч цеглин”.
Аби посприяти будівництву, Сергій Павленко запропонував читачам газети “Голос України” приєднатися до благодійної акції. Якби кожен читач пожертвував гроші хоча б на одну цеглину (!), службу Божу у новозбудованому храмі на честь Георгія Побідоносця можна було б правити вже наступного року! Для бажаючих підтримати акцію православного студентства і ченця-ентузіаста, повідомляємо рахунок релігійної громади УПЦ парафії великомученика Георгія Побідоносця: рр 260036329 в АППБ “Аваль” м.Ніжин МФО 353348 код.26407058. Телефон отця Василя 8-067-236-60-77.