Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.08.2004. КОНОТОП. Чудотворна ікона Божої Матері “Почаївська” відвідала Сумщину

На прохання віруючих конотопської єпархії з Почаївської Лаври на Сумщину прибула чудотворна ікона Божої Матері. Святий Образ у супроводі ченців у Конотоп доставив єпископ Інокентій.
Для зустрічі святині зібралось духовенство міста і району, багаточисельні віруючі та паломники. Під час співу тропаря Почаївській іконі всі радісно зустрічали святиню. Владика Інокентій на платформі благословив віруючих та місто. Після цього відбувся хресний хід по місту у напрямку Свято-Вознесенського собору, під час якого безупинно прославлялась Пречиста Приснодіва. Понад тиждень образ знаходився у кафедральному соборі, де постійно звершувались полі єлейні богослужіння, акафісти та молебні. До неї мали змогу прикластись декілька десятків тисяч жителів міста та околиці.
Згодом святиня була урочисто перенесена в місто Кролевець. Згідно розпорядження керуючого Конотопською єпархією Чудотворна ікона Небесної Цариці відвідає всі сім районних благочинницьких округів, а також Путивльський Різдво-Богородичний Молченський монастир й Софронієво-Молнченську Печерну чоловічу обитель.
Прес-служба Конотопської єпархії