Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.08.2004. ЧЕРНІГІВ. Освячено нижній храм комплексу на честь Усіх Святих землі Чернігівської

15 серпня було освячено нижній храм православного комплексу на честь Усіх Святих землі Чернігівської, що будується поруч з “Хитрим” ринком в обласному центрі. Олтар нижнього храму величного 50-тиметрового центрального собору було освячено на честь новомучеників російських. Чин освячення храму та першу Божественну літургію в ньому очолив керуючий Чернігівською єпархією УПЦ, єпископ Чернігівський і Ніжинський Амвросій. Його Преосвященству співслужили настоятель комплексу о. Петро (Казновецький), ректор Чернігівського духовного училища о. Олександр (Доломан), настоятелі та священнослужителі багатьох чернігівських храмів.
Після служби владика Амвросій вручив церковні нагороди та грамоти меценатам, архітекторам і будівельникам, які зробили вагомі внески у спорудження храму. В тому числі їх отримали автор проекту комплексу архітектор Віктор Устинов, головний архітектор м. Чернігова Тетяна Мазур, а також представники сфери бізнесу Віталій Добрянський, Юрій Лєсняк, Сергій Кнуренко.
Відтепер богослужіння у храмі на честь новомучеників російських відправлятимуться кожного святкового дня та щонеділі. У храмі встановлено тимчасовий іконостас. Ведеться робота з укладання переліку та життєписів усіх святих, які пов’язані з Чернігівщиною. За словами єпископа Амвросія, з часом будуть також написані ікона Усіх чернігівських святих та акафіст (спеціальна служба, в якій прославляється собор наших святих). Будівництво православного комплексу триває в Чернігові з 2001 року. Відповідно до проекту, він включатиме навчальні класи до дітей і дорослих, бібліотеку духовної літератури, іконописні та швейні майстерні і навіть спортивну залу.
Прес-служба Чернігівської єпархії