Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Хроніка служіння Предстоятеля УПЦ

ХРОНІКА СЛУЖІННЯ
ПРЕДСТОЯТЕЛЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

7 липня. Неділя Всіх святих, на землі святої Русі просіявших. Різдво чесного славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна. Богослужіння Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив у Трапезному храмі препп. Антонія і Феодосія Печерських у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. Йому співслужили Преосвященний Павел, єпископ Вишгородський, та Преосвященний Митрофан, єпископ Переяслав-Хмельницький.

8–13 липня Блаженніший Митрополит Володимир з архіпастирським візитом відвідав Одеську єпархію.

9 липня. Тихвинської ікони Божої Матері. Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну літургію в храмі Тихвинської ікони Божої Матері Свято-Андріївського подвор’я. Йому співслужили Високопреосвященніший Агафангел, митрополит Одеський і Ізмаїльський, та Преосвященний Павел, єпископ Вишгородський. Того ж дня Блаженніший Митрополит Володимир відвідав Одеський Свято-Іллінський та Свято-Архангело-Михайлівський монастирі.

10 липня. Блаженніший Митрополит Володимир у супроводі Високопреосвященного Агафангела, митрополита Одеського і Ізмаїльського, відвідав храми м.Одеси: Адріано-Наталієвський, Олександро-Невський, Свято-Пантелеімонівський монастир, Свято-Троїцький грецький храм, Спасо-Преображенський відновлюваний собор, храм на честь ікони «Всіх скорботних Радості» та Свято-Миколаївський портовий храм.

11–12 липня. Славних і всехвальних первоверховних апостолів Петра і Павла. Касперівської ікони Божої Матері. Всенічну та Божественну літургію Блаженніший Митрополит Володимир звершив у Свято-Успенському кафедральному соборі м.Одеси. Йому співслужили Високопреосвященний Агафангел, митрополит Одеський і Ізмаїльський, Високопреосвященний Іонафан, архієпископ Херсонський і Таврійський, Високопреосвященний Антоній, архієпископ Хмельницький і Шепетівський, та Преосвященний Інокентій, єпископ Конотопський і Глухівський.

Того ж дня Блаженніший Митрополит Володимир мав спілкування з керівництвом Одеської області та м.Одеси.

14 червня. Неділя. Службу Божу Митрополит Володимир звершив у храмі препп. Антонія і Феодосія Печерських у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі у співслужінні Преосвященного Павла, єпископа Вишгородського, Преосвященного Митрофана, єпископа Переяслав-Хмельницького, та Преосвященного Филипа, єпископа Полтавського і Кременчуцького.

17–18 липня. Преп. Сергія Радонезького. Богослужіння Блаженніший Митрополит Володимир звершив у Троїцькому соборі Свято-Троїце-Сергієвої Лаври.

21 липня. Неділя. Казанської ікони Пресвятої Богородиці. Божественну літургію Блаженніший Митрополит Володимир звершив у Трапезному храмі препп. Антонія і Феодосія Печерських у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі в співслужінні Преосвященних Павла, єпископа Вишгородського, та Митрофана, єпископа Переяслав-Хмельницького.

22–23 липня. Прп. Антонія Києво-Печерського. Всенічну напередодні свята Блаженніший Митрополит Володимир звершив у Свято-Успенському соборі Києво-Печеської Лаври. Божественну літургію Митрополит Володимир звершив у храмі препп. Антонія і Феодосія в співслужінні Преосвященного Серафима, єпископа Білоцерківського і Богуславського, Преосвященного Павла, єпископа Вишгородського, Преосвященного Олександра, єпископа Бакинського і Прикаспійського, та Преосвященного Митрофана, єпископа Переяслав-Хмельницького. По завершенні Божественної літургії було відслужено молебень та звершено хресний хід довкола Лаври.

Підготував Олександр Драбинко