Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Поздравления

Володимир Литвин, Голова Верховної Ради України:

«Ваше Блаженство! Прийміть щиросердні вітання з нагоди десятирічного ювілею Вашого Предстоятельського служіння. З повагою і сердечністю засвідчую, що Ваша діяльність є зразком невтомного служіння Богові, Церкві та українському народу. Зичу Вам, шановний Владико, щедрої Божої благодаті, міцного здоров’я та довголіття, успіхів і здобутків в ім’я України заради процвітання Церкви».

Олександр Омельченко, Київський міський голова:

«Ваше Блаженство! Дозвольте мені від імені славного Києва-града, матері міст руських, колиски християнства на теренах Давньоруської держави, сердечно привітати учасників урочистого зібрання з нагоди святкування Харківського Архієрейського Собору Української Православної Церкви та 10-річного ювілею Предстоятельського служіння Митрополита Київського і всієї України Блаженнішого Володимира.

Історія Києва з найдавніших часів тісно пов’язана з християнством, яке органічно увійшло в життя українського народу, стало життєдайним джерелом духовності, християнської моралі й етики, освіти й культури. Київська міська влада, продовжуючи славні традиції киян, робить усе можливе для відродження духовних святинь українського народу.

Усі ми є свідками того, що державотворчий процес в Україні відбувається на принципах свободи, вільного розвою церковного життя та узгодження інтересів усіх, хто щиро прагне добра своїй Вітчизні.

Значним є внесок Української Православної Церкви й особисто її Предстоятеля Блаженнішого Митрополита Володимира, якого знають і шанують як видатного богослова на теренах України та за її межами, у християнське виховання віруючих, збереження міжконфесійного миру та злагоди, утвердження в людській свідомості високих ідеалів любові, милосердя, братерських стосунків, щедрості та приязні до ближніх.

Переконаний, що і надалі Українська Православна Церква та її Предстоятель Блаженніший Митрополит Володимир сприятиме консолідації українського суспільства, продовженню вагомих здобутків на шляху відродження духовності, запорукою подальшого зміцнення християнської єдності.

Хочу запевнити, що в особі Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації Ви завжди знайдете підтримку та допомогу у Ваших добрих починаннях.

Зичу всім учасникам цього урочистого зібрання здоров’я, особистого щастя, благополуччя, подальших успіхів у служінні Богу, народу України та Українській державі».

Володимир Радченко, голова СБУ України:

«Ваше Блаженство! Щиро вітаємо Вас з нагоди 10-ї річниці обрання Предстоятелем Української Православної Церкви. У цей визначний день прийміть сердечні побажання щастя, здоров’я і плідної праці на благо незалежної України, зміцнення засад моральності і духовності нашого народу».

Георгій Кірпа, міністр транспорту України:

«Блаженніший і дорогий Митрополите! З почуттям глибокої поваги від імені транспортників України дозвольте привітати Вас з нагоди 10-річчя від дня обрання Вас Предстоятелем Української Православної Церкви.

У цей урочистий день прийміть слова щирої вдячності за Вашу велику миротворчу та благодійну роботу, за Вашу мудру науку і постійну батьківську турботу, які спонукають нас до відданої християнської любові. Ваша благородна діяльність по зміцненню миру та злагоди, відродженню традиційних духовних цінностей знаходить розуміння і підтримку в людей різних національностей, політичних поглядів і переконань.

Ми всі щиро просимо Бога, щоб Він допомагав Вам і надалі мудро діяти на благо Церкви та українського народу. Нехай зерно християнської науки, засіяне Вами для Божої слави, зростає в серцях наших та приносить щедрий урожай, нехай Господь дарує Вам сили, здоров’я та всі ласки для довгого служіння на ниві Христовій».

Микола Гарник, виконуючий обов’язки Генерального прокурора України:

У привітальному листі на адресу Його Блаженства М.Гарник відзначив, що завдяки особистим зусиллям владики Володимира Українська Православна Церква «стала дійсним оплотом духовності в державі». «Ви, Ваше Блаженство, не тільки відродили національну Церкву, Ви відродили віру людей в ідеали добра та справедливості. У цей знаменний день і для Вас, і для України зичимо Вам здоров’я, сили духу та Божого благословення у Ваших нелегких святительських трудах на благо Церкви та Українського народу», — сказано у привітанні.

Анатолій Коваленко, голова Печерської районної державної адміністрації:

«Ваше Блаженство! Від імені Печерської в м. Києві районної ради та райдержадміністрації щиро і сердечно вітаю Вас з 10-ю річницею Архієрейського Харківського Собору та 10-літнім ювілеєм Предстоятельського служіння.

Ми бачимо, як по всій Україні відроджується духовність: зводяться храми, відкриваються нові монастирі і духовні навчальні заклади, активно розповсюджується Біблія та Євангелія. Боже слово входить в кожен дім, і багато сімей відчувають Ваше милосердя.

Ми високо цінуємо Ваші організаційні, духовні зусилля в розбудову Церкви, в об’єднання християн в єдину Церкву, віримо в те, що наша Українська Православна Церква буде єдина і неділима. Ми розділяємо Ваші прагнення, і дай Вам Бог, щоб вони здійснилися, в ім’я Отця, Сина та Духа Святого!

Ваше Блаженство, нехай Господь дасть вам міцного здоров’я, духовних сил і нову енергію, щоб істина перемогла!

Бажаємо Вам світлого щастя, здоров’я, любові, миру, єдності народу України та її процвітання во віки віків!»

Анатолій Француз, голова Волинської облдержадміністрації:

«Ваше Блаженство! Вітаю Вас з 10-річчям апостольської служби в Україні. Зичу міцного здоров’я, Божої ласки та благословення».

Олексій Гаркуша, голова Миколаївської облдержадміністрації:

«Ваше Блаженство! Прийміть щирі сердечні вітання з нагоди 10-ої річниці Вашого обрання Предстоятелем Української Православної Церкви. Під Вашим керівництвом Українська Православна Церква здобула значні досягнення у розбудові церковного життя в Україні, принесла у світ християнські цінності, мир, злагоду в суспільстві. Наснаги Вам, міцного здоров’я, багатьох років життя, невтомної праці в ім’я нашої України».

Іван Чиж, голова Держкомінформу України:

«Ваше Блаженство! Сердечно вітаю Вас, Предстоятеля Української Православної Церкви, керманича усіх вірних, мудрого архіпастиря з 10-літтям перебування на чолі Української Православної Церкви. За ці 10 років, які були непростими для нашої Церкви та її вірних, Ви доклали усіх зусиль, щоб уникнути розбрату та непорозуміння, навертаючи людей до канонічної Церкви. Під вашим окормленням Церква розвивається разом із нашою молодою державою, багатіє церквами, монастирями, навчальними закладами та парафіянами, гідно відповідає на виклики часу.

Зичу Вам, Ваше Блаженство, міцного здоров’я, сил і натхнення для здійснення такої нелегкої, але вкрай необхідної людям і суспільству пастирської місії, довголіття, милості Божої та всіх святих».

Виктор Черномырдин, Чрезвычайный и Полномочный Посол Российской Федерации в Украине:

«Ваше Блаженство! Примите мои самые искрение и теплые поздравления по случаю Вашего 10-летнего служения на посту Предстоятеля Украинской Православной Церкви.

Во всем мире Вас знают как выдающегося религиозного и общественного деятеля, видного богослова, пользующегося большим уважением и любовью у православных верующих Украины и России. Трудно переоценить Ваш личный вклад в дело укрепления и процветания Православия.

В этот знаменательный юбилейный день хочу пожелать Вам крепкого здоровья, счастья, долгих и плодотворных лет жизни, успехов в Вашей многотрудной деятельности во благо Украинской Православной Церкви и братской Украины.»

Олександр Зінченко, заступник Голови Верховної Ради України:

«Ваше Блаженство, Митрополите Володимире! Щиро вітаю Вас з нагородженням орденом князя Ярослава Мудрого III ступеня, яким відзначено Ваш визначний особистий внесок в утвердження Православ’я в Україні, розвиток міжконфесійних зв’язків, багаторічну плідну церковну діяльність. Нехай Господь благословить всі Ваші добрі справи і надалі дарує Своє благословення і мудрість».

Петр Симоненко, руководитель фракции коммунистов в Верховной Раде Украины:

«Ваше Блаженство! Примите сердечные поздравления с 10-летием избрания Вас Предстоятелем Украинской Православной Церкви. На этом высоком и ответственном посту Вы проявили себя как мудрый и взвешенный руководитель, всем сердцем болеющий за судьбы нашей страны и ее народа. Вы несете этому народу подлинный мир, противопоставляя любовь и долготерпение всем попыткам ввергнуть наших людей в межнациональное и межконфессиональное противостояние. Желаю Вам, Ваше Блаженство, крепкого здоровья, успехов во всех Ваших начинаниях во имя Украины и ее процветания».

Олександр Мороз, керівник фракції соціалістів у Верховній Раді України:

«Ваше Блаженство! Прийміть сердечні поздоровлення на честь 10-річного ювілею Вашого перебування у сані Митрополита Київського і всієї України.

Ця подія тим більш славна, що Ви таким чином стали одним з творців новітньої історії України. Одним з найважливіших творців, оскільки Ваше покликання — берегти чистоту душі народу. Адже саме на ці роки випали нелегкі випробування і для всієї нашої держави і для суспільства.

Відомо, що в смуті, безвиході, відчаї люди ще з більшою вірою і надією дивляться в сторону Церкви. До віри ж звертаються й ті, хто її у свій час забороняв, багато з них при цьому фарисействують. Та чим грубіше порушуються права людини, чим більше вкорінюється беззаконня у нашій країні, тим більше людей знаходять розраду у вірі. Це ще раз підтверджує доведену століттями істину: Церква, віра є важливою складовою суспільства й держави, оскільки несе заспокоєння, почуття захищеності, дає людині надію і силу жити.

Принцип «розділяй і володарюй», який є основоположним у нинішніх можновладців, був застосований у ці роки і до Церкви. Гадаю, що наслідки цих впливів ще довго будуть проявлятись. Їх потрібно терпляче заліковувати. А для цього потрібен пастир як символ цілісності і послідовності у відстоюванні спільної справи і своїх переконань. Мені здається, Ви якнайкраще відповідаєте цій ролі. І не випадково, володіючи реальною владою і підтримкою значної частини населення, Ви не скористалися нею в особистих інтересах. У цих складних умовах Ви проводите зважену, мудру й піднесену політику спасіння душ людських, самовіддано боретесь за єдність Святої Церкви.

Достойно бути мудрим, відкритим, бути самим собою і саме таким сприйматись людьми. Одночасно це надзвичайно важко. Тому від усієї душі бажаю Вам ще довгі роки мати добре здоров’я і черпати сили в служінні Богу для блага України».

Екатерина Самойлик, народный депутат Украины, председатель Комитета по вопросам молодежной политики, физической культуры, спорта и туризма, председатель Социальной комиссии Межпарламентской Ассамблеи Православия

«Ваше Блаженство! От имени Комитета Верховной Рады Украины по вопросам молодежной политики, физической культуры, спорта и туризма и Социальной комиссии Межпарламентской Ассамблеи Православия разрешите поздравить Вас с 40-летием священнического служения и 10-летием избрания Предстоятелем Украинской Православной Церкви.

Десять лет Вашего мудрого управления Церковным кораблем показали, что выбор нашего епископата на историческом Харьковском Соборе 1992 года был промыслительным. Церковь не только отстояла право на жизнь по своим церковным законам, но и успешно развивает социальное служение в обществе, духовно окормляя граждан всех поколений, в том числе и наше будущее — молодежь.

Пусть Пастыреначальник Христос будет Вашим всегдашним помощником в трудах на нелегкой ниве предстоятельского служения».

Сергій Осика, народний депутат України:

«Ваше Блаженство! Щиро радий приємній нагоді привітати Вас з десятирічним ювілеєм історичного Харківського Собору та десятиріччям Предстоятельського служіння Вашого Блаженства у якості Митрополита Київського і всієї України. Ці роки Вашого Предстоятельського служіння стали яскравим взірцем Вашої первосвятительської мудрості, твердості духу та незламної вірності заповідям Господнім та канонічному православ’ю.

Від щирого серця бажаю Вам у цей святковий день міцного здоров’я, невичерпної енергії для здійснення всіх Ваших задумів на подальше святительське служіння Вашого Блаженства на користь Святої Української Православної Церкви та всього народу України».

Иван Шаламай, исполнительный директор УО МФЕПН

«Ваше Блаженство! От имени Украинского отделения международного общественного Фонда единства православных народов сердечно поздравляю Вас с 10-летием избрания на древнюю кафедру Киевских Митрополитов.

Из рук епископата вы приняли жезл Предстоятеля Украинской Православной Церкви, чтобы пасти стадо Христово, оберегая его от нападок еретиков и раскольников.

Искренне желаем Вам, Ваше Блаженство, помощи Божьей в Вашем нелегком служении нашей Православной Церкви Святой Руси и единству народов, исповедующих Православие».

Юрий Алексеев, президент Киевского славистического университета:

«Блаженнейший Митрополит Владимир! Профессорско-преподавательский состав и студенты Киевского славистического университета сердечно приветствуют Вас по случаю 10-летия Архиерейского Харьковского Собора и 10-летнего юбилея вашего Предстоятельского служения. Желаем доброго здоровья и долгих лет процветания в духовном служении».

Митрополит Харківський і Богодухівський Никодим:

«Ваше Блаженство! Щиросердечно вітаємо Вас з заслуженою історичною нагородою, яку вручив Вашому Блаженству Президент України Леонід Данилович Кучма з нагоди десятиріччя Вашого Першосвятительського окормлення нашої Української Православної Церкви та з нагоди 40-річчя священнослужіння нашій Святій канонічній Православній Церкві і її боголюбивому народу на щастя та розквіт нашої Української держави. Щиро просимо Життєдавця Христа, щоб укріпляв Вас у доброму здоров’ї довгі роки вести корабель нашої Святої Православної Церкви до вічної тихої пристані в священній єдності з Вселенським Православ’ям».