Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Хроніка служіння Предстоятеля УПЦ

ХРОНІКА СЛУЖІННЯ ПРЕДСТОЯТЕЛЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

10 лютого. Неділя. Собор новомучеників і сповідників на землях Русі просіявших. Всенічну та Божественну літургію Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив у храмі препп. Антонія та Феодосія Печерських у Киево-Печерській Лаврі. Йому співслужили єпископ Вишгородський Павел та єпископ Переяслав-Хмельницький Митрофан. По завершенні літургії було відслужено молебень.

15 лютого. Стрітення Господа нашого Іісуса Христа. Всенічне богослужіння напередодні свята та Божественну літургію в день Стрітення Блаженніший Митрополит Володимир звершив у Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври у співслужінні митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела, єпископа Вишгородського Павла та єпископа Переяслав-Хмельницького Митрофана.

Того ж дня в актовому залі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулася презентація праці настоятельки Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря ігумені Серафими «Історія Києво-Печерської Лаври» — книга 1, яка являє собою історико-богословське дослідження. В книзі відображено панораму буття одного із самих видатних центрів світового Православ`я — Києво-Печерської Лаври. Видання освітлює домонгольский період життя лаври в церковно-історичному, богословському, соціально-політичному, культорологічному та інших аспектах.

16 лютого. Післясвято Стрітення Господнього. Блаженніший Митрополит Володимир звершив освячення хреста, який було встановлено на купол каплиці свв. мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, побудованої старанням громади св.Іоана Богослова на Харківському масиві м.Києва. На освяченні був присутній мер м.Києва О.О.Омельченко.

17 лютого. Неділя. Службу Божу Блаженніший Митрополит Володимир звершив у храмі препп.Антонія та Феодосія Печерських у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

27 лютого Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир прийняв делегацію від німецької благодійної організації «Диакония Сант-Елизабет Вирайн» міста Марбурга. Делегацію очолив п.Хельмут Хоффман, керівник відділу педагогіки Діаконії, котрий подякував Блаженнішому Владиці за виявлену увагу і за делегацію від УПЦ, яка взяла участь в акції «Надія для Східної Європи», що проходила в м.Марбурзі з 15 по 17 лютого 2002р. Х. Хоффман дав короткий звіт про результати проведеної акції, відмітивши, що німецьке суспільство дуже цікавиться соціальними проблемами в Україні. В цьому році було покладено початок партнерським відносинам між службою соціальної допомоги УПЦ і «Диакония Сант-Елизабет Вирайн». Було виділено кошти на придбання трактора для сільськогогосподарського проекту Кирилівської парафії Києва. Також прийнято до розгляду інші проекти соціальної діяльності, що проводяться парафіями УПЦ. Блаженніший Митрополит Володимир подякував делегації за проявлену допомогу і виразив надію, що партнерські відносини між соціальною службою УПЦ і благодійними організаціями Німеччини будуть розвиватися і надалі.

2 березня. Божественну літургію Блаженніший Митрополит Володимир звершив у Свято-Троїцькому чоловічому монастирі (Китаєвська пустинь) у співслужінні намісника монастиря архімандрита Прохора та братії обителі. Після літургії Митрополит Володимир благословив усіх богомольців святими іконками, а також у супроводі намісника оглянув монастирські приміщення та братські корпуси.

Того ж дня Блаженніший Митрополит Володимир мав зустріч з членами керівництва м.Кривий Ріг, які з Преосвященним єпископом Криворізьким і Нікопольським Єфремом здійснювали паломництво до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

3 березня. Неділя про блудного сина. Богослужіння Блаженніший Митрополит Володимир звершив у храмі препп. Антонія і Феодосія Печерських у Києво-Печерській Лаврі. Йому співслужили Преосвященний Павел, єпископ Вишгородський, лаврське та академічне духовенство. Перед початком Божественної літургії Митрополит Володимир звершив постриг у читців випускників четвертого класу Київської Духовної Семінарії.

Підготував Олександр Драбинко