Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Олександр Мороз, лідер СПУ: «Наша партія співпрацює з релігійними організаціями, але не нав’язує їм своїх політичних поглядів»

ОЛЕКСАНДР МОРОЗ, лідер СПУ:
«Наша партія співпрацює з релігійними організаціями, але не нав’язує їм своїх політичних поглядів»

Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз на прес-конференції, що проходила під час IX передвиборчого з’їзду СПУ, дав відповіді на запитання про відношення СПУ до Православної Церкви

Олександре Олександровичу, конкретизуйте програмні засади Соціалістичної партії України в духовній сфері — ви сповідуєте традиційний для соцал-демократії атеїзм чи традиційне для українського народу Православ’я?
- У складі нашої партій є чимало віруючих, в програмі партії є тези про терпиме ставлення до релігії. І якщо ви пам’ятаєте, наша партія — є однією з небагатьох партій, які по-доброму співпрацювали з релігійними організаціями, причому не нав’язуючи їм своїх політичних поглядів.
Як по Вашому, наскільки нинішній уряд професійно діє у релігійній сфері, зважаючи на непросту ситуацію в українському Православ’ї?
- Я думаю, що уряд у цьому питанні займає, з одного боку, стриману і зважену позицію, а з іншого, під тиском президентської адміністрації, без врахування перспективи, форсує консолідацію православних юрисдикції в одну Церкву, незважаючи на те, що ця проблема повинна вирішуватись тільки самими віруючими.

Підготував Дмитро Поляков