Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Президент України Леонід Кучма: «церква і держава в сучасній Україні завжди разом у служінні своєму народові»

Президент України Леонід Кучма: «церква і держава в сучасній Україні
завжди разом у служінні своему народові»

16 листопада 2001 року Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир звершив освячення храму на честь св. мучениці Параскеви П’ятниці на батьківщині Президента України Л.Кучми в селі Чайкине Чернігівської області. Йому співслужили Високопреосвященніший Іриней, архієпископ Дніпропетровський і Павлоградський, Преосвященніший Єфрем, єпископ Криворізький і Нікопольський, Преосвященніший Амвросій, єпископ Новгород-Сіверський. На освяченні були присутні Президент України Леонід Кучма, Людмила Кучма, голова арміністрації Президента Володимир Литвин, мер м.Києва Олександр Омельченко, інші посадові особи. По освяченні було відслужено панихиду по усопших Даниїлу та Параскеві – батьках Леоніда Даниловича.
Звертаючись до Митрополита Володимира, Президент України сказав: “Ваше Блаженство, я дякую Вам як Предстоятелю нашої Православної Церкви за освячення цього храму, молитву за моїх батьків, які поховані в цьому селі. Церква і держава в сучасній Україні завжди разом у служінні своєму народові. Українська Православна Церква з нами, а ми з нею. Нехай Господь благословить це місце, наш народ і нашу Україну”.
Того ж дня Митрополит Володимир відвідав Спасо-Преображенський чоловічий монастир у Новгороді-Сіверському та Чернігівське єпархіальне управління, де мав зустріч з керуючим Чернігівською єпархією митрополитом Чернігівським і Ніжинським Антонієм. Митрополит Володимир відвідав Чернігівський Свято-Троїцький собор, у якому вклонився мощам святителя Феодосія та преподобного Лаврентія Чернігівських.