Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВО. У єпархії для нужденних було роздано 12850 пасок


29 квітня стартував благодійний проект «Христос Воскрес – радійте всі». В перший день проекту молодь єпархії загалом роздала 5000 пасок!

За словами організаторів проекту в передпасхальні та пасхальні дні волонтери мали намір роздати більше 10 тисяч пасок! Як показав результат, їхня кількість досягла – 12850! Це рекорд!

Стисло про проект. Вже кілька років поспіль Іршавська молодіжка, спільно з Свято-Іоанно-Богословським чоловічим монастирем, що в с. Сільце та Молодіжним відділом Мукачівської єпархії до свята Воскресіння Христового безкоштовно роздає власноруч випечені паски та продуктові набори.

Благодійний проект діє з благословіння керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора за ініціативи голови Молодіжного відділу архімандрита Агапіта (Шпиняк).

∗∗∗∗∗

Загалом, цього року в рамках благодійної акції молодь разом з волонтерами відвідали різноманітні соціальні заклади області, будинки перестарілих, одиноких, немічних та людей залишених соціумом.

Отже, волонтери і молодь єпархії відвідали та передали пасхи, продуктові набори, ланч-бокси та інше таким закладам і верствам населення, як: УТОГ (Ужгород, Мукачево), Онкогематологічне відділення Обласної дитячої лікарні, Ільницька гімназія, Виноградівський будинок престарілих, Гуртожиток для людей з порушенням зору, Мукачівський психоневрологічний інтернат, Іршавську ЦРЛ, храмів Мукачівської єпархії (пасхи передали для роздачі іншим людям), дитячий будинок сімейного типу с. Білки, соціальний гуртожиток (м. Мукачево), Обласний дитячий будинок (м. Свалява), багатодітні родини, ромські поселення, тощо. Крім того, молодь роздала пасхи сотні безхатькам Мукачева, Ужгорода та Іршави.

Крім молоді єпархії, до роздачі пасок малозахищеним верствам населення цьогоріч долучились волонтери благодійного фонду «Серце до серця», жіноча ініціатива «Наш хід» та багато добрих сердець.