Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Маніпуляції, нахабство, брехня і рейдерство – прот. Миколай Данилевич прокоментував заяву Думенка щодо УПЦ

Заява Епіфанія Думенка, що «”ПЦУ” тимчасово терпить» УПЦ «на своїй канонічній території», є відвертими маніпуляціями, подвійними стандартами,  нахабством, брехнею та рейдерством у церковній сфері. На цьому наголосив заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич у своєму коментарі ситуації на сторінці у Telegram, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

 «Ці слова – це маніпуляції, подвійні стандарти, нахабство і брехня. А ще -типове рейдерство, тільки вже в церковній сфері», – зокрема відзначив протоієрей Миколай Данилевич.

Священнослужитель звернув увагу, на взагалі абсурдність заяви очільника новоствореної структури. Адже, як він нагадав, сама «ПЦУ» виникла як розкол внаслідок злиття розкольницьких УПЦ КП та УАПЦ.

«Сам Епіфаній і К° виникли як розкол (коли ще були в УПЦ КП і в УАПЦ), і всі ці десятиліття існували й існують незаконно як паралельна юрисдикція на канонічній території законної УПЦ. Це їх протягом всього часу не хвилювало і не хвилює? А тепер вони про канонічну територію згадали?», – ставить таке риторичне питання о. Миколай.

Натомість тепер, як зазначає заступник Голови ВЗЦЗ, ці ж розкольники, «вже трансформувавшись у вигляд “ПЦУ”, з допомогою злочинних дій Фанару» діють на канонічній території канонічної Української Православної Церкви, «яка існувала й існує тут, в Україні, всі ці роки».

«Все з ніг на голову поставили», – підсумував протоієрей Миколай Данилевич, назвавши ці заяви навмисними маніпуляціями та типовим рейдерством.