Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Архієпископ Боярський Феодосій очолив святкування 25-річчя відродження церковного життя на Оболоні


14 жовтня, в день свзята Покрову Пресвятої Богородиці, в Свято-Покровському храмі в Оболонському районі столиці була звершена святкова Божественна літургія. Богослужіння вперше відбувалося в верхньому, Покровському приділі храму, що будується. У цей день виповнилося 25 років з часу звершення першої Божественної літургії на цьому місці, з якої почалося відродження церковного життя району після радянського лихоліття.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія ювілейне богослужіння очолив вікарій Київської Митрополії архієпископ Боярський Феодосій, керуючий Північним київським вікаріатством.

Високопреосвященному владиці співслужили: благочинний Оболонського благочиння протоієрей Володимир Терещук, настоятель храму протоієрей Миколай Терещук і духовенство столиці.

Після читання Євангелія архієпископ Феодосій звернувся до пастви зі словом проповіді. Також під час богослужіння владикою була прочитана молитва Господу Вседержителю про мир і припинення ворожнечі в Україні.

Після закінчення літургії та хресного ходу архієпископ Феодосій передав настоятелю, духовенству та громаді храму привітання з ювілеєм і престольним святом від Блаженнішого Митрополита Онуфрія і вручив церковні нагороди благодійникам приходу.