Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Священики Горохівського благочиння організували паломницьку поїздку для представників місцевої організації УТОС

22 серпня, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, священнослужителі Горохівської округи Волинської єпархії організували паломницьку поїздку для представників Горохівської організації Українського товариства об’єднання сліпих (УТОС).

Люди з вадами зору, – мешканці Горохова і району, – мали змогу відвідати древні святині Волинського краю. Паломників у їхній подорожі супроводжував духівник Горохівського УТОС священик Андрій Гаврилюк.

Разом зі своїм духівником, мандрівники навідались до древнього Святогірського Зимненського монастиря, де побували на Божественній літургії. В обителі для гостей з Горохова було проведено екскурсією однією з сестер монастиря.

Після Зимного, віруючі УТОСівці відвідали Свято-Успенський кафедральний собор Володимира-Волинського та Свято-Успенський чоловічий монастир у Низкиничах, що знаходиться неподалік Нововолинська.

Нагадаємо, священики Волинської єпархії УПЦ вже не перший рік опікуються місцевими організаціями і товариствами, які об’єднують людей з вадами зору. Ба більше, у місті Луцьку, при Кафедральному соборі, діє хор незрячих, який очолює протоієрей Олександр Мазурак.