Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. Предстоятель УПЦ звершив літургію у рідному селі на Буковині

22 травня, у день спомину перенесення мощей святителя і чудотворця Миколая з Мiр Лікійських у Барi, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Свято-Миколаївському храмі села Коритне Вижницького району Чернівецької області.

Біля храму Його Блаженство зустрічали настоятель парафії ієрей Василій Радул, клірики Чернівецько-Буковинської єпархії, а також братія зі Свято-Духівського скита Почаївської Лаври, яка привезла із собою чудотворну Почаївську ікону Божої Матері. Разом із духовенством Предстоятеля зустрічали представники місцевої влади: сільський голова В. Колотило, голова Вижницької районної держадміністрації М. Андрюк, численні гості з сусідніх сіл й усієї області.

Перед початком Божественної літургії Предстоятель звершив чин Малого освячення храму, де нещодавно було завершено реставраційні роботи.

Його Блаженству співслужили: архієпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій, єпископ Банченський Лонгин, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Тихон, а також духовенство єпархії.

Під час Малого входу Предстоятель удостоїв ієрея Василія Радула богослужбової нагороди — возвів у сан протоієрея.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до віруючих з проповіддю.

Після вiдпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив хресний хід навколо храму, окропив усіх присутніх святою водою, нагородив церковними відзнаками духовенство єпархії та благодійників, які доклали особливих зусиль для відродження храму в Коритному.

В свою чергу, від імені односельчан протоієрей Мафтей Гакман привітав Його Блаженство із престольним святом, побажав Архіпастирю миру і Божої підтримки в нелегкому несінні Предстоятельского хреста.

Настоятель храму протоієрей Василій Радул особливо подякував Його Блаженству за молитовну підтримку в час, коли православна община Коритного переживала складні часи випробовувань і попросив Блаженнішого владику й надалі не залишати своїх молитов за рідне село.

Зі словами вдячності за духовну підтримку і благословення до Предстоятеля звертались численні односельці; Його Блаженство ще раз привітав присутніх із престольним святом, побажав миру і заступництва святителя Миколая в усіх справах і благочестивих починаннях та благословив усіх.

news.church.ua