Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БЕРДИЧІВ. Звершено освячення приміщення медичного коледжу

11-го грудня благочинний Бердичівського округу, настоятель Свято-Миколаївського собору протоієрей Віталій Бойков у співслужінні настоятеля Свято-Михайлівського храму с. Маркушів архімандрита Мануїла (Бицика), настоятеля Свято-Успенської церкви с. Осикового протоієрея Олександра Худякова (відповідального у благочинні за місіонерський відділ) та клірика Свято-Миколаївського собору протодиякона Віталія Кльона звершив чин освячення приміщення медичного коледжу.

На запрошення керівництва навчального закладу духовенство Бердичівського благочиння завітало до центрального корпусу медколеджу. В актовій залі зібралися студенти і викладачі на чолі з директором – Володимиром Клименюком. Благочинний Бердичівського округу протоієрей Віталій Бойков звернувся до молоді із повчальним словом: «Ви готуєтеся до служіння ближнім – це покликання, спосіб життя і надзвичайно важлива справа. Нехай благодать Божа наповнить ваші серця і душі!»

Священство звершило молебень для учнів. Тремтіло полум’я свічок, розносився піднесений спів півчих кліросу Свято-Миколаївського собору (регент – Олена Лисай), лунали молитви до Господа нашого Ісуса Христа, Пресвятої Богородиці, Святителя Миколая Чудотворця, преподобного Сергія Радонезького – покровителя вчителів та викладачів, учнів і студентів – та всіх Святих.

«Йдіть шляхом правди, істини і любові, – закликав присутніх отець благочинний. – Нехай благодатна сила веде вас життям, дарує духовне оновлення, сповненого Божественною любов’ю, та надихає на самовіддане служіння людям. Звертайтеся до Бога, Його Пречистої Матері, творіть справи милосердя».

Після молебню священики пройшли поверхами будівлі і окропили святою водою навчальні аудиторії та службові кабінети, побажавши всім Божої допомоги у трудах: викладачам – натхнення й успіхів у благородній праці, а студентству – терпіння і мудрості в здобутті знань.

Під час спілкування з дівчатами та юнаками в білих халатах протоієрей Олександр Худяков (відповідальний у благочинні за місіонерський відділ) запросив студентство на зібрання у Православному молодіжному центрі при Свято-Миколаївському соборі: «Тих, хто відчуває духовну потребу поговорити про важливі питання віри та життя, чекаємо на наших зустрічах щонеділі, о 17:00, у приміщенні Недільної школи, де можна в невимушеній обстановці вести діалог про проблеми, що хвилюють і батьків, і дітей, відкривати для себе істини зі Священного Писання, ділитися різними поглядами, спілкуватися на різні теми у царині літератури, культури і мистецтва».

Директор медичного коледжу Володимир Клименюк подякував шановним гостям за духовну підтримку, зазначивши, що у духовенство благочиння та педагогічно-учнівський колектив поєднують давні дружні стосунки і гарні починання.

В усі часи сенсом служіння лікарів був християнський обов’язок любові до ближнього, й нині медичні працівники прагнуть, аби їхня праця була благословенна Господом.

Прес-служба Бердичівського благочиння.