Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.04.2012. КИЇВ. На Байковому кладовищі відбулася панахида та освячення відновленого надгробку на могилі регента Софійського кафедрального собору В. Татарова.

25 квітня на Байковому кладовищі у рамках проведення Міжнародної Пасхальної Асамблеї, спільного проекту Української православної Церкви Міністерства культури України та Національної музичної академії України відбулася панахида та освячення відновленого надгробку на могилі регента Софійського кафедрального собору В. Татарова.
Напередодні пасхальних поминальних днів, спільними зусиллями Кладовищенського благочиння м. Києва та Національного заповідника «Софія Київська», за церковні кошти втрачену надмогильну споруду із збереженням аутентичних написів було відтворено.
Регент Татаров, учень відомого Яківа Калішевського, був викладачем Київської духовної семінарії до її закриття, вчителем регента Митрополичого хору М.Литвиненка.
Присутні на молитві відвідали і вшанували поховання церковного композитора і регента М. Надеждинського, ректора консерваторії О.Тимошенка, проректора Дженкова, оперної співачки Є.Мирошніченко, Б.Которовича, М.Мозгового та ін.