Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.04.2012. КИЇВ. У Великий Четвер Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну літургію у лікарні

12 квітня, у Великий Четвер, Предстоятель Української Православної Церкви у лікарні звершив Божественну літургію.
За богослужінням Блаженніший Владика нагородив правом носіння другого наперсного хреста духовника столичного храму Різдва Богородиці протоієрея Василія Грицька.
«У Великий Четвер ми згадуємо установлення Святої Євхаристії. Напередодні Своїх страждань Христос Спаситель сотворив з учениками останню земну Пасху і на цій останній земній вечері установив Таїнство Святого Причастя. Ми раді, що в цей день приходить особлива благодать на всіх християн, на всіх людей — приходить, і осяює, і благословляє, тому що це — святе, непорочне і законне. Через те радіймо, що маємо можливість каятись, просвіщатись, врозумлятись, вчитись, терпіти і надіятись. Христос Воскрес! «, — сказав у своєму слові Архіпастир.
По завершенні богослужіння Митрополита Володимира відвідали вікарії Київської Митрополії — архієпископ Яготинський Серафим та єпископ Обухівський Іона.
Богослужіння цього дня присвячено згадуванню Тайної Вечері, на якій Іісус Христос омив ноги своїм учням, тим самим показавши приклад смирення і братньої любові. Ключовим моментом Тайної Вечері є встановлення Спасителем головного Таїнства християнської віри ― Євхаристії. Тому цього дня усі віруючі, по можливості, намагаються причаститися Тіла та Крові Господа нашого Іісуса Христа.