Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.03.2012. КИЇВ. Відбулося перше засідання Комісії по підготовці змін та доповнень до Статуту про управління Української Православної Церкви

20 березня, за благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви, під головуванням митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона в Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулося засідання Комісії по підготовці змін та доповнень до Статуту про управління Української Православної Церкви (редакції 2007 року).
Комісія розглянула організаційні питання та створила Секретаріат комісії у складі секретаря Комісії єпископа Білгород-Дністровського Олексія, ректора Почаївської духовної семінарії архімандрита Нафанаїла (Крикоти) та голови Юридичного відділу Київської митрополії Валентина Волинця. Члени комісії також обмінялися думками щодо діючого Статуту про управління УПЦ та призначили дату проведення наступного засідання Комісії 26 квітня.
Після закінчення роботи члени Комісії на чолі з митрополитом Іларіоном відвідали в лікарні Блаженнішого Митрополита Володимира та доповіли про результати роботи.
Довідка:
Комісія по підготовці змін та доповнень до Статуту про управління Української Православної Церкви (редакції 2007 року) створена згідно рішення Собору єпископів УПЦ 8 липня 2011 року. Персональний склад Комісії затверджено рішенням Священного Синоду УПЦ від 26 січня 2012 року (журнал № 5).
Фото архідиякона Андрія Чичикало