Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.02.2012. ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон провів зустріч з учасниками православних молодіжних організацій міста

15 лютого в актовому залі при Хрестовоздвиженському храмі м. Вінниці відбулася зустріч митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Симеона з учасниками вінницьких православних молодіжних організацій, присвячена Всесвітньому Дню православної молоді.
У зустрічі взяли участь представники шести вінницьких «молодіжок»: «Молодість online», «МНС (Молоді Небайдужі Серця), молодіжні групи Стрітенського храму та Спасо-Преображенського кафедрального собору, а також православний тур клуб «Синай» і «Православна кают-компанія».
На початку зустрічі владика Симеон звернувся до молодих людей і навів слова патріарха Московського і всієї Русі Кирила, котрий у одній зі своїх нещодавніх промов сказав наступне: «Ми всі насолоджуємося свободою, якої не було за всю історію Церкви на Русі, ми самі визначаємо те, що потрібно Церкві, і ніхто не втручається у прийняття рішень церковними Соборами, Синодами та ієрархами» Патріарх закликав тоді не втрачати часу, будувати храми, виховувати дітей, нове покоління духовенства, входити в усі пори суспільного життя, нести християнське послання світу, адже для цього зараз є усі можливості.
У свою чергу, митрополит Симеон закликав молодих людей бути активними, робити все, що може бути корисним для Церкви і суспільства, і що також принесе користь для душі. Архієрей закликав молодих людей включатися у місіонерську справу Церкви і проповідувати Христа своїм одноліткам прикладом власного життя . Владика наголосив, що не можна бути лицеміром, живучи окремо життям у храмі і у церковній спільноті і зовсім іншим життям у мирському спілкуванні. Потрібно всюди і завжди залишатися християнином.
У промові митрополит Симеон дав оцінку деяким негативним явищам у молодіжному житті. Зокрема владика приділив увагу новомодним традиціям, таким, наприклад, як святкування «дня святого Валентина». Владика закликав розвивати добрі традиції, які є у нашій країні і за кордоном і уникати того, що несе з собою дух аморальності і гріха.
Архієрей також запросив молодих людей до участі у соціальній роботі, яка проводиться Церквою, адже цей рік у Вінницькій єпархії оголошений Роком соціального служіння. Особливої уваги митрополит Симеон приділив необхідності створення при парафіях патронажних служб для людей похилого віку і участі у їх роботі молодих добровольців.
Представники «молодіжок», у свою чергу, розповіли владиці про власну діяльність, яка полягає в опікуванні дитячих будинків, будинків престарілих, проведенні паломницьких поїздок і туристичних походів, вивченні Священного Писання і спільному дозвіллі. Спеціально для зустрічі з владикою, керівники молодіжних організацій підготували фото презентації.
Керівник молодіжної організації «Молодь online» Ірина Лаврененко розповіла про плани створення загальноміської патронажної служби, підрозділи якої були б при кожному храмі і представила проект анкети для збору інформації про волонтерів і про тих, хто потребує допомоги. Ці плани отримали благословення митрополита Симеона і розпочнуть втілюватися у життя вже в найближчі дні.
Окрім обміну практичною інформацією, на молодіжній зустрічі прозвучали пісні у виконанні священиків Олександра Орайло, Валентина Чумаченко, а також молодої виконавиці Анастасії Науменко. А завершилося свято спільним чаєм і з солодощами. Молоді люди висловили сподівання, що подібні зустрічі з владикою будуть проводитися і надалі і увійдуть у традицію.
Прес-служба Вінницької єпархії