Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.02.2012. НЕТІШИН. Єпископ Діонісій нагородив клірика єпархії орденом Св. Аостола Иоанна Евангелиста

5 лютого, на запрошення настоятеля кафедрального собору ікони Божої Матері «Неопалима Купина» міста Нетішин з молитовним архіпастирським візитом завітав Преосвященніший Діонісій, єпископ Шепетівський і Славутський, щоб піднести молитву за Божественною літургією за ювіляра та богоспасаємий град Нетішин.
Владиці співслужили: секретар єпархії протоієрей Роман Тишкун; настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору м.Шепетівки прот.Михайло Мацола; благочинний Славутського округу протоієрей Петро Мельничук; настоятель кафедрального собору ікони Божої Матері «Неопалима Купина»» міста Нетішина протоієрей Віктор Тишкун та духовенство собору.
На малому вході владика Діонісій удостоїв настоятеля кафедрального собору ікони Божої Матері «Неопалима Купина» протоієрея Віктора Тишкуна високої церковної нагороди — ордена апостола і євангеліста Іоанна Богослова за понесені труди на благо Святої Церкви та на честь 30-ліття пастирського служіння.
У проповіді владика закликав вірян навчитися митаревому смиренню у молитві до Бога та повсякденному житті.
По завершенні богослужіння єпископ Діонісій привітав отця настоятеля з 30-ю річницею пастирського служіння у священному сані, подякував за старанну службу та побажав й надалі смиренно виконувати послух покладений Святою Церквою для зміцнення Православної віри і спасіння ввіреної пастви.
Ювіляр подякував владиці Діонісію за піднесені до Господа у цей святковий день архіпастирські молитви і згадав, як митрополит Агафангел у місті Вінниці 30 років тому рукоположив у сан священика. Саме сьогодні ми вшановуємо святу пам’ять мученика Агафангела — небесного покровителя нині митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела.
Протоієрея Віктора також привітали настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору міста Шепетівки прот.Михайло Мацола, благочинний Славутського округу прот.Петро Мельничук, генеральний директор ХАЕС Микола Сергійович Панащенко, духовенство та паства.