Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.10.2011. НОВОВОЛИНСЬК. У місті відбудеться духовно-освітній семінар «Товариство Свідків Єгови у світлі Слова Божого та православного богослів’я»

30-31 жовтня у Нововолинську відбудеться духовно-освітній семінар «Товариство Свідків Єгови у світлі Слова Божого та православного богослів’я». Проведення семінару відбудеться в Палаці школяра міста.
30 жовтня з 15-00 до 18-00.
31 жовтня з 10-00 до 17-00.
Вхід вільний.
Як дати достойну обґрунтовану відсіч нав’язливим проповідникам?
Чому Товариство Свідків Єгови вважають деструктивним?
Як захистити себе і сім’ю від релігійного тоталітаризму?
Відповіді на ці та інші запитання дадуть компетентні спеціалісти, колишні адепти.
Ми зв’язалися з організатором заходу – головою єпархіального Відділу місіонерства, катехизації та роботи з молоддю прот. Вадимом Семчуком та поставили йому кілька запитань.
– Отче Вадиме, розкажіть, будь ласка, про цей захід, яка його мета, хто запрошений?
– Мета семінару – підняття духовно-освітнього рівня священнослужителів та вірян Володимир-Волинськоїх єпархії у сфері вивчення Слова Божого та богослів’я, набуття практичних навиків ведення релігійного диспуту, ознайомлення із психологічною стороною релігійного тоталітаризму.
Для доповідей запрошені гості із Києва. Серед них директор Всеукраїнського Апологетичного центру в ім’я святителя Іоанна Златоустого, провідний український спеціаліст із релігійних питань Павло Бройде. А також колишні адепти протестантських організацій та Товариства Свідків Єгови, православні місіонери.
У доповідях планується висвітлити такі теми: «Виникнення і розвиток товариства Свідків Єгови», «Внутрішнє життя організації Свідків Єгови», «Контроль свідомості в Товаристві Вартової вежі», «Православ’я і Свідки Єгови: чи можливий діалог», «Практичне православне місіонерство».
– Приблизна програма?
– Семінар запланований дводенний, враховуючи специфіку зайнятості священнослужителів та вірян. У неділю, 30 жовтня, планується трьохгодинна скорочена програма семінару для вірян – із 15 до 18 години, а в понеділок, 31 жовтня, будуть присутні усі священнослужителі єпархії на чолі із правлячим архієреєм, які приймуть участь у основній програмі семінару протягом цілого робочого дня, починаючи із 10 години.
– Чи запрошено чинних адептів цієї секти, планується публічний диспут?
– До відкритого диспуту запрошувалися чинні адепти нововолинського осередку Товариства Свідків Єгови, та вони відмовилися. Зараз ведуться перемовини щодо приїзду на захід для участі у відкритому диспуті свідків Єгови із інших регіонів України.