Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.09.2011. КРИМ. Заступник голови Синодального військового відділу звершив Божественну літургію на території морського десантного полігону

У Криму на морському десантному полігоні «Опук», де тривають заходи з бойової підготовки військ у рамках дослідницького командно-штабного навчання «Адекватне реагування – 2011», була звершена Божественна літургія.
За богослужінням, що звершив заступник голови Синодального відділу Української Православної Церкви по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архімандрит Лука, молилися близько 600 військовослужбовців із різних військових частин Центру військ берегової оборони Військово-Морських Сил України на чолі з начальником табірного збору полковником Ігорем Красотою.
Захід відбувся в рамках всебічного духовного супроводу військовослужбовців, які знаходяться в польових умовах на бойових навчаннях. Нагадаємо, що про це йшлося під час нещодавньої робочої зустрічі начальника Генерального штабу — Головнокомандувача ЗС України генерал-полковника Григорія Педченка з головою Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архієпископом Львівським і Галицьким Августином.
Біля тридцяти військовослужбовців причастилися Святих Христових Таїн. Того ж дня декілька військовослужбовців прийняли Святе Хрещення.
Для духовної опіки та забезпечення релігійних потреб військовослужбовців на полігоні вже близько місяця діє храм Архістратига Михаїла, покровителя воїнів. Він обладнаний у військовому наметі.
У храмі воїни сповідуються, знайомляться з правилами поведінки у культових місцях, читають правила до причастя, молитовні правила та духовну літературу.
Слід зазначити, що священики живуть у тих же умовах, що й військовослужбовці, харчуються з ними за одним столом.
Командири вітають перебування священнослужителів у таборі та відзначають не тільки значну повагу до них з боку військовослужбовців, але й покращення при цьому у підрозділах військової дисципліни, сумлінніше й відповідальніше ставлення воїнів до своїх обов’язків.
Божественні літургії звершуються на полігоні «Опук» щонеділі і у свята, доки там перебуває особовий склад Збройних Сил України. Безпосередньо перед активною фазою навчань планується провести молебень під керівництвом архієпископа Августина та за участю представників Міністерства оборони України, Генерального штабу ЗС України та представників влади.