Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.09.3011. КИЕВ. Відбувся круглий стіл, присвячений підсумкам першого військового паломництва на Святу Землю

6 жовтня в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбувся круглий стіл, присвячений підсумкам Першого військового паломництва на Святу Землю, що відбулося з 26 вересня по 2 жовтня цього року. У заході взяли участь голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архієпископ Львівський і Галицький Августин, представник Адміністрації Президента України Коваленко В.Т., представники силових міністерств та учасники паломництва.
Присутні відзначили, що паломництво мало велике позитивне значення в плані духовного розвитку військовослужбовців, наголосили на необхідності регулярних паломництв на Святу Землю, а також розвитку інших напрямів паломництва для військовиків як в Україні, так і за її межі. Було наголошено на необхідності створення Координаційної Ради, до якої увійшли б представники силових міністерств, з метою більш якісної організації військових паломництв до Святих місць.
Також учасники круглого столу висловили щиру подяку народному депутату України Фельдману О.Б. за допомогу в організації паломництва.