Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.09.2011. КИЇВ. Блаженнійший Митрополит Володимир звернувся до Президента України та Уряду про відновлення справедливості щодо тарифів на комунальні послуги

Предстоятель УПЦ Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України звернувся до Президента України та Уряду із закликом відновити справедливість щодо тарифів на комунальні послуги для релігійних громад до початку опалювального сезону.
Про це йдеться в листі, який направив Предстоятель УПЦ Главі Держави:
Президенту України
В. Ф. Януковичу
Вельмишановний Вікторе Федоровичу!
Українська Православна Церква з сумом і занепокоєнням сприймає повідомлення про те, що Кабінет Міністрів України скасував рішення про встановлення для релігійних організацій знижених цін при оплаті комунальних послуг на рівні тарифів як для населення (постанова Кабміну № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», ухвалена 1 червня 2011 року).
Новий порядок формування тарифів на комунальні послуги встановлює дві групи споживачів. Перша група – суб’єкти господарської діяльності та фізичні особи – підприємці, друга група – міське та сільське населення.
Наша влада прирівняла релігійні організації до підприємств, релігійну діяльність до підприємницької діяльності, а духовенство і віруючих, чиїм коштом утримуються храми, до підприємців.
Храм – це Дім Божий, а не суб’єкт господарської або підприємницької діяльності. Релігійна громада – це духовна родина, а не підприємство. Релігійна громада може займатися і діяльністю, але це діяльність не підприємницька, а насамперед богослужбова, просвітницька, виховна, благодійна. Саме від цієї діяльності тепер будуть змушені віднімати кошти релігійні громади, щоб сплачувати за суттєве подорожчання комунальних послуг. Деякі з парафій будуть змушені відмовлятися від опалення та використання електроенергії.
В зв’язку з цим просимо Вас, Вельмишановний Вікторе Федоровичу, звернути увагу на цю проблему та зробити все можливе, щоб до початку опалювального сезону було відновлено справедливість і релігійні громади сплачували комунальні послуги за тарифами для населення, а не для підприємств.
З повагою та побажанням Божого благословення на добрі справи
Володимир,
Митрополит Київський і всієї України
Предстоятель Української Православної Церкви