Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.06.2011. КИЇВ. В день обрітення мощей священномученика Володимира (Богоявленського) Предстоятель Української Православної Церкви відправив Літургію Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври

27 червня, в день знайдення чесних мощей священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького, Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну літургію у Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.
Його Блаженству співслужили: намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископ Васильківський Пантелеімон, а також насельники обителі у священному сані.
Перед відправою Архіпастир вклонився нетлінним мощам священномученика Володимира.
В лику святих архіпастиря-сповідника було прославлено влітку 1992 року. В тому ж році було відкрито для вшанування і його чесні мощі, які зараз почивають в Благовіщенському храмі Дальніх печер. Відтоді щороку Православна Церква вшановує цей день як свято.