Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.06.2011. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Вікарій Київської Митрополії єпископ Макарівський Іларій зустрівся із головою Макарова

23 червня по благословенню Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України, вікарій Київської Митрополії єпископ Макарівський Іларій зустрівся із головою смт Макарова Олександром Іващенком.
На зустрічі були присутні голова благодійницької комісії Макарівського благочиння Української Православної Церкви ігумен Філарет (Єгоров), директор місцевого історико-краєзнавчого музею Веніамін Вітковський та інші представники громадськості.
В теплій та дружній атмосфері священнослужителі та голова територіальної громади смт Макарів обговорили перспективи подальшої співпраці, звертаючи увагу на досвід вже існуючих напрацювань. Преосвященніший владика Іларій, передавши привітання Предстоятеля Української Православної Церкви, сповістив про готовність всебічної співпраці між священством Макарівщини та органами влади, різними структурами та підрозділами, спрямованої на розвиток Макарова та району й благо їх мешканців. Макарівський селищний голова запевнив у всілякій підтримці всіх добрих починань.
Владика Іларій звернув увагу на готовність кліриків Макарівського благочиння брати участь у всіх різноманітних добрих гуманітарних заходах, зокрема у вихованні дітей та молоді в дусі заповідей Христових. Було обговорено питання спільних взаємодій при організації паломницьких поїздок для молоді, спрямованих на виховання поваги та любові до рідної землі та її православних духовних традицій. Також обговорювалося питання щодо поширення контактів між Макаровом та його містами-побратимами, які знаходяться в Білорусі, Болгарії, Росії; готується активна співпраця між Макарівським районом та подібним регіоном Півночі Італії. Сторони обговорили й необхідність належного вдячного ставлення до пам’яті уродженця Макарова Святителя Димитрія Ростовського. Зокрема мова йшла про підготовку вшанування 360-ї річниці з дня народження Святителя.
На завершення спілкування владика Іларій та селищний голова обмінялися добрими побажаннями. Потім владика Іларій відвідав приміщення Макарівського кіно-концертного залу «Ольвія», в якому проходять зустрічі православного кіноклубу Макарівського благочиння.