Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.06.2011. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Вікарій Київської Митрополії єпископ Макарівський Іларій відвідав дітей-сиріт у православному таборі с.Лишня

23 червня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира відвідуючи Макарівське благочиння, єпископ Макарівський Іларій побував у православному поселенні-таборі для дітей-сиріт, яке діє в літній час при духовному соціально-просвітницькому центрі «Ковчег» с.Лишня парафії Преподобної Параскеви Сербської.
Зараз тут перебувають діти-інваліди, вихованці спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступеню №8 для дітей з наслідками поліомієліту та церебральними паралічами Харківської обласної ради.
Владику радісно зустріли юні мешканці Лишні та гості парафії. В храмі єпископ Іларій очолив молебень.
По завершенні спільної молитви владика окропив всіх святою водою та роздав у благословення ікони Спасителя.
Владика ознайомився з життям та побутом мешканців поселення та відзначив труди настоятеля та колективу парафії, нагороджених нещодавно подякою Головного управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації за духовне і фізичне оздоровлення дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування. Вдячні за візит владики дітки подарували Його Преосвященству іграшки, зроблені власноруч.