Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.06.2011. КИЇВ. Затвержено положення про дисциплінарно-ревізійну комісію при Єпархіальному суді Київської Єпархії УПЦ

Комісія створена для нагляду та контролю за дотриманням канонічного порядку і ладу церковного життя. Комісія покликана сприяти дотриманню священних канонів, рішень Єпархіального суду та інших установлень священноначалія Київської єпархії Української Православної Церкви.
Склад комісії:
•Комісія складається з голови, секретаря та трьох членів комісії.
Члени комісії:
1.Архімандрит Іона (Радзівіл) — голова комісії
2.Протоієрей Володимир Косточка — секретар комісії
3.Архімандрит Миколай (Почтовий)
4.Протоієрей Віталій Бойко
Комісія розглядає:
•відносно кліриків — справи за звинуваченням у скоєнні церковних правопорушень, що тягнуть за собою канонічні стягнення у вигляді звільнення з посади, почислення за штат, тимчасової або довічної заборони у священнослужінні, позбавлення сану, відлучення від Церкви ;
•відносно мирян — справи за звинуваченням у скоєнні церковних правопорушень, що тягнуть за собою канонічні стягнення у вигляді звільнення з церковної посади, тимчасового відлучення від церковного спілкування або відлучення від Церкви;
•інші справи, які на розсуд єпархіального архієрея вимагають дослідження, включаючи справи по найбільш істотним суперечкам і непорозумінням між кліриками.
Повноваження комісії:
•Комісія укладає договори та меморандуми (які затверджуються Митрополитом Київським та всієї України) про співпрацю з органами державної влади, силовими структурами, судовою системою України для вирішення виникаючих питань церковних негараздів в правовій площині в рамках законодавства України та чинного Статуту про управління УПЦ.
•Комісія повноважна звертатися від імені Київської Митрополії в органи державної влади, державний комітет у справах національностей та релігій.
•Комісія проводить інспекції діяльності парафій, які зобов’язані надати запитувані комісією документи (оригінали статутних документів, на землекористування, права власності на майно, тощо).
•Комісія має право запиту характеристик, довідок та інших документів від канонічних підрозділів Української Православної Церкви, які зобов’язані надати запитувані документи або їх належно засвідчені копії.