Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.06.2011. КИЇВ.У Києво-Печерській Лаврі відбулося наречення архімандрита Миколая (Капустіна) в єпископа Кременчуцького і Лубенського

17 червня у залі засіданнь Священного Синоду УПЦ, що при резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, відбулося наречення клірика Криворізької єпархії архімандрита Миколая (Капустіна) в єпископа Кременчуцького і Лубенського.
Чин наречення звершив Митрополит Київський і всієї України Володимир у співслужінні митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія, архієпископів: Білоцерківського і Богуславського Митрофана, Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра, Вінницького і Могилів-Подільського Симеона, Криворізького і Нікопольського Єфрема, Бориспільського Антонія, єпископів: Володимир-Волинського і Ковельського Володимира, Макарівського Іларія, Івано-Франківського і Коломийського Пантелеімона, Васильківського Пантелеімона та Конотопського і Глухівського Іосифа.
Рішення про обрання архімандрита Миколая (Капустіна) у єпископа Кременчуцького і Лубенського було ухвалено на засідання Священного Синоду УПЦ 14 червня 2011 року (Журнал № 45).
При нареченні архімандрит Миколай звернувся до Блаженнішого Митрополита Володимира та архіпастирів, що Йому співслужили, зі ставленицьким словом.
Архієрейська хіротонія архімандрита Миколая (Капустіна) в єпископа Кременчуцького і Лубенського відбулась 19 червня, за Божественною літургією на площі біля Всесвятського храму на місті будівництва Свято-Воскресенського Кафедрального Собору УПЦ.