Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.06.2011. КИЇВ. Блаженнійший Митрополит Володимир висвятив Діонісія (Константінова) у сан єпископа Шепетівського і Славутського

18 червня Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну Літургію в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври.
Йому співслужили митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, архієпископи: Білоцерківський і Богуславський Митрофан, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, Криворізький і Нікопольський Єфрем, Херсонський і Таврійський Іоанн, Бориспільський Антоній, єпископи: Ніжинський і Прилуцький Іриней, Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, Макарівський Іларій, Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон, Олександрійський і Світловодський Антоній, Васильківський Пантелеімон та Конотопський і Глухівський Іосиф.
За богослужінням собор архієреїв висвятив у сан єпископа насельника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архімандрита Діонісія (Костантинова). Згідно з рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви, який відбувся під головуванням Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України 14 червня 2011 року, новорукопокладений архієрей носитиме титул «Шепетівський і Славутський» (журнал №44).
Також під час Літургії Архіпастир висвятив у священника викладача Київської духовної академії диякона Ігоря Базаринського.
Після відправи Блаженніший Митрополит Володимир звернувся до висвяченого єпископа зі словом настанови та вручив йому архієрейський жезл, після чого, владика Діонісій благословив вірян першим архієрейським благословенням.
Напередодні ввечері, у залі засіданнь Священного Синоду УПЦ, що при предстоятельській резиденції у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, відбулося наречення архімандрита Діонісія (Константинова) у єпископа Шепетівського і Славутського.
Єпископ Діонісій (Константинов Дмитро Олексійович) народився 7 липня 1960 р. в м.Чадир-Лунга (Молдова) в сім’ї робітників. Духовну освіту здобув в Одеській духовній семінарії та Київській духовній академії. У 1995 році висвячений в сан диякона, у 1997-му — у священика. 1996 року пострижений в мантію з ім’ям Діонісій на честь преподобного Діонісія, затворника Печерського. Того ж року призначений Завідувачем Канцелярією Київської Митрополії. До дня Святої Пасхи 2000 року возведений у сан архімандрита. У 2003 році звільнений з посади Завідувача Канцелярією Київської Митрополії та зарахований до числа братії Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. У тому ж році призначений заступником Голови Синодального відділу УПЦ у справах монастирів. Рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви від 14 червня 2011 обраний єпископом Шепетівським і Славутським.