Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.06.2011. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир освятив місце під будівництво храму в ім’я архістратига Божого Михаїла у Подольському районі столиці

15 червня Предстоятель Української Православної Церкви освятив наріжний камінь на місці майбутнього храму в ім’я архістратига Божого Михаїла, що будується у Подольському районі міста Києва по вулиці Вишгородській 85-а на території обласного госпіталю ГУ МВС України.
Блаженнішому Владиці співслужили архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, секретар Київської Митрополії протоієрей Віталій Косовський, благочинний Північного церковного округу протоієрей Тимофій Костюченко, а також духовенство району.
На урочистій події також були присутні міністр внутрішніх справ України Анатолій Могільов, співробітники міністерства та госпіталю.
Після богослужіння Митрополит Володимир звернувся до присутніх зі словами настанови.
«Ви взяли на себе відповідальну та святу справу – побудову нового храму Божого, адже храм на землі є воістину пресвятим місцем. У храмі людина зустрічається з Господом, і нехай з ласки Божої та з Божою допомогою на цьому місці звершиться розбудова, щоби тут дійсно була зустріч Бога і людей. Нехай Господь благословить нашу Батьківщину миром, злагодою і подасть усім нам Свою небесну допомогу у звершенні добрих справ», — сказав Первосвятитель.
Згідно проекту, майбутній Свято-Архангело-Михайлівський храм буде кам’яним, а його верхівку прикрашатимуть п’ять куполів. Висота споруди — приблизно 30 метрів. За словами Анатолія Могільова, храм буде зведено вже за рік і стане одним із найкрасивіших в Україні.