Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.06.2011. КИЇВ. У День Пресвятої Трійці Блаженнійший Митрополит Володимир відправив Божественну літургію на соборній площі Києво-Печерської Лаври

12 червня, у день вшанування Святої Трійці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир очолив Божественну літургію на площі перед Свято-Успенським собором Києво-Печерської Лаври.
Йому Блаженству співслужили: намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, ректор Київських духовних академії та семінарії архієпископ Бориспільський Антоній, секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, єпископи Макарівський Іларій та Васильківський Пантелеімон, а також насельники монастиря у священному сані.
За святковим богослужінням також молилися Президент України Віктор Янукович, прем’єр-міністр Микола Азаров, голова Верховної Ради Володимир Литвин, губернатор Київщини Анатолій Присяжнюк, голова КМДА Олександр Попов, генеральний прокурор Віктор Пшонка, члени уряду, народні депутати та інші високопосадовці.
Однією з особливостей богослужіння є те, що під час Вечірні,яка звершується після Літургії, читаються коліннопреклонні молитви, складені в IV столітті святителем Василієм Великим.
Напередодні свята, 11 червня, Предстоятель Української Православної Церкви очолив Всеношну у Трапезному храмі Лаври.