Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.06.2011. ВІННИЦЯ. Співробітники та засуджені виправної колонії мали змогу вклонитися чеснім мощам святої Анастасії

30 травня на прохання керівництва управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Вінницькій області, під час свого перебування у Вінниці грецька делегація з мощами святої Анастасії відвідала Вінницьку виправну колонію №86.
Голова грецької делегації митрополит Мілітський Апостол та архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон звернулися з архіпастирським словом до співробітників колонії та засуджених, які зібралися на площі біля тюремного храму на честь святого мученика Іоанна Воїна.
Митрополит Апостол сказав, що свого часу свята Анастасія допомогла ув’язненим тілесно, а нині допомагає духовно, та побажав, щоб свята угодниця своїми молитвами зміцнила та наставила на шлях спасіння тих, хто нині відбуває покарання у Вінницькій колонії.
Архієпископ Симеон і священики, які супроводжували Святиню, відправили молебень перед чесною главою святої Анастасії. Після молебню всі присутні мали змогу приложитися до мощів, а також отримати з рук грецького митрополита іконки святої великомучениці.
Вінницька колонія стала шостим виправним закладом, який відвідала свята глава Анастасії Узорішительниці під час свого перебування в Україні. Серед цих колоній були п’ять чоловічих та один жіночий виправні заклади.
Прес-служба Вінницької єпархії