Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.05.2011. КИЇВ. Представники Львівської єпархії взяли участь у роботі Всеукраїнського батьківського форуму

13 травня з благословення архієпископа Львівського і Галицького Августина, керівник єпархіального відділу у справах сім’ї священник Андрій Гнатюк та керівник Духовно-просвітницького центру імені святих праведних Богоотців Йоакима і Анни Михаїл (Руслан) Коник, як представники Львівської єпархії, взяли участь у роботі Всеукраїнського батьківського форуму, який відбувся з ініціативи Всеукраїнської громадської організації Батьківський комітет України в Актовому залі Федерації профспілок України.
Відкрив форум голова Синодального відділу у справах сім’ї єпископ Васильківський Пантелеімон, передавши організаторам та учасникам благословення Блаженнішого Митрополита Володимира. У першому батьківському форумі приймали участь також депутати Верховної Ради України, фахівці Міністерства освіти, Академії педагогічних наук України, Міністерства юстиції, представники батьківського руху зі всієї України: педагоги, юристи, психологи, лідери громадських організацій та батьки.
Тематика форуму охоплювала питання, актуальні для батьків та небайдужих людей: виховання дітей, нормалізація моральної атмосфери у суспільстві, донесення думки громадськості до влади та ін.: — повномасштабне втілення в Україні ювенальної юстиції західного зразка; гендерні програми в Україні; алкоголізм та інші узалежнення підлітків; медичні аспекти (оздоровлення, вакцинація); сучасний освітній процес; безпека сім’ї, особистості, дитини.
У ході обговорення учасниками було запропоновано створити, підтримати та пропагувати через ЗМІ, у т.ч. через шкільні програми, ідеологію здорової, моральної традиційної української родини, в якій батьківство визначається найвищою людською місією; формувати на державному рівні і втілювати у законодавство моральні норми, основу яких повинні складати традиційні українські цінності; створювати та сприяти створенню системи передабортних консультацій; збільшити кількість безкоштовних спортивних секцій, дитячих центрів розвитку; запроваджувати у школах факультатив з «Основ православної культури» та «Уроків благочестя».
Цікаве та насичене спілкування між учасниками першого Всеукраїнського батьківського форуму надихало на нові ідеї та поглиблювало усвідомлення цінності сім’ї як базової складової християнської цивілізації.