Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.05.2011. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Вікарій Київської Митрополії звершив чин закладки храму в адмінцентрі Поліського району

29 квітня за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, вікарій Київської Митрополії УПЦ єпископ Броварський Феодосій звершив чин закладки храму на честь Воздвиження Животворящого Хреста Господня в селі Красятичі — адміністративному центрі Поліського району.
Координацією будівництва храму займається протоієрей Іоанн Токарук, який цього дня співслужив владиці разом з духовенством Іванківського та Поліського благочиння. У підмурок храму була закладена капсула з пам’ятною Грамотою і часткою святих мощів преподобномученика Анастасія, диякона Печерського.
У церемонії взяли участь: заступник Міністра Кабінету Міністрів України В. Г. Сиротин, заступник голови Київської обласної державної адміністрації Т. Л. Подашевська, депутат Київської обласної ради О. О. Товстоножко, керівники Поліської, Іванківської та Бориспільської районних державних адміністрацій, а також численні мешканці села.
Після освячення закладного каменю єпископ Феодосій звернувся до тих, що молилися з вітальним словом. Він відзначив важливість моменту закладки цього храму в історії Поліського району, а також підкреслив очевидну плідність співпраці Церкви і світського керівництва — державного, обласного, районного, у справі відродження духовності в нашій країні. Після богослужіння владика благословив усіх вірян.