Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.03.2011. КИЇВ. В Києво-Печерській Лаврі відбулася науково-практична конференція «Біблійна історія та християнська етика»

24 березня, за благословенням Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України в актовому залі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулася науково-практична конференція «Біблійна історія та християнська етика», присвячена питанням впровадження в систему середньої освіти курсу духовно-морального спрямування.
Організатором заходу виступив Місіонерський відділ та Відділ релігійної освіти і катехізації при Священному Синоді Української Православної Церкви.
В роботі взяли участь понад 150 священиків, педагогів, методистів, місіонерів із різних регіонів України.
Відкрив роботу конференції Голова Місіонерського відділу та Відділу релігійної освіти і катехізації при Священному Синоді Української Православної Церкви архієпископ Полтавський і Миргородський Филип.
Це вже друга конференція, присвячена обговоренню питань впровадження програми духовно-морального курсу для 1-11 класів загальноосвітніх шкіл «Біблійна історія та християнська етика» в освітньому просторі України.
Перша конференція мала регіональний характер, і відбувалася за ініціативи архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа і декана природничого факультету Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Марини Гриньової 7 лютого 2011 року на базі Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.
Потім у Духовно-просвітницькому центрі Полтавської єпархії відбулася нарада авторського колективу, на якому обговорювались питання, пов’язані з написанням підручників і методичних рекомендацій для вчителів.
Нагадаємо, що програма духовно-морального курсу для 1-11 класів загальноосвітніх шкіл «Біблійна історія та християнська етика» була підготовлена авторським колективом під керівництвом архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, і 21 грудня 2010 року була схвалена Міністерством освіти і науки України до видання з грифом «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України».
15 січня 2011 року на офіційному сайті Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту в розділі навчальних програм для загальноосвітніх навчальних закладів була опублікована програма духовно-морального курсу для учнів 1-11 класів «Біблійна історія та християнська етика».
На конференції в Києво-Печерській Лаврі учасники форуму прослухали доповідь керівника авторського колективу цієї програми архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа, укладачів програми — директора загальноосвітньої школи № 4 м. Біла Церква, керівника міського методичного об’єднання викладачів курсу «Біблійна історія та християнська етика» Олександра Михайловича Дроздовського, вчителя-методиста Кагарлицької загальноосвітньої школи № 2 протоієрея Ігоря Ковровського.
Участь у роботі конференції, також ввзяли єпископ Новокаховський і Генічеський Філарет та ректор Ужгородської Української богословської Академії архімандрит Віктор (Бедь).
Робота конференції проходила у рамках двох пленарних засідань.
По закінченні відбулося обговорення питань і підбиття підсумків.