Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.02.2011. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир звернувся до Президента України з проханням передбачити альтернативну форму обліку платників податків

Президенту України
Януковичу В.Ф.
№1671
16 листопада 2010 р.
Шановний Вікторе Федоровичу!
Протягом останніх місяців вірні Української Православної Церкви висловлююсь занепокоєння у зв’язку з обговоренням Верховною Радою України проекту Податкового кодексу України.
Оскільки питання щодо механізму обліку фізичних осіб-платників податків викликає в церковному середовищі дискусії, які загрожують громадському спокою, вважаю своїм пастирським обов’язком звернутися до Вас, шановний Вікторе Федоровичу, з наступним проханням — враховуючи позицію Української Православної Церкви, зафіксовану в її офіційних документах (рішеннях Священного Синоду від 19.05.1998 р. та від 29.12.2003 р.), передбачити у Податковому кодексі України можливість для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і офіційно повідомити про це відповідні органи державної податкової служби, здійснювати їх облік за прізвищем, ім’ям, по батькові.
Прикликаємо на Ваші труди Боже благословення.
З глибокою повагою,
†Володимир,
Митрополит Київський і всієї України,
Предстоятель Української Православної Церкви