Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.01.2011. ІТАЛІЯ. Вікарій Київської Митрополії єпископ Броварський Феодосій взяв участь в богословській конференції в місті Генуя

На запрошення громадської релігійно-благодійної організації — Громади святого Егідія (м. Рим), з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира 24 січня вікарій Київської Митрополії єпископ Броварський Феодосій взяв участь в богословській конференції в м. Генуя, що проходила в рамках Тижня молитов про єдність християн.
В ході конференції єпископ Феодосій оголосив доповідь на тему «Літургія в житті Православної Церкви», яка викликала живий інтерес у учасників форуму. Владиці задавали питання про чини Божественної Літургії в Православній Церкві, про особливості її звершення, про духовну підготовку мирян і священнослужителів до таїнства Євхаристії, про участь молоді в Літургії. Також слухачі цікавилися роботою з молоддю в Українській Православній Церкві.
Беручи участь в роботі конференції, єпископ Феодосій відвідав будинок престарілих сімейного типу Громади святого Егідія, спілкувався з літніми людьми, цікавився юридичною базою для устрою такого роду добродійних установ, залишив пам’ятний запис в Книзі почесних гостей. Окрім цього, владика вклонився великим святиням християнського світу, що зберігаються в Генуї: чудотворному Нерукотворному образу Спасителя, мощам святого Пророка Предтечі і Хрестителя Господня Іоанна, мощам святих мучеників, блюду Іродіади (на якому лежала відсічена глава Іоанна Предтечі), чаші омовіння, в якій Господь наш Іісус Христос омивав ноги Своїх учнів.
Поїздка вікарія Київської Митрополії єпископа Броварського Феодосія на конференцію в Геную була організована Відділом Зовнішніх Церковних Зв’язків Української Православної Церкви.