Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.01.2011. МІЛАН. Вікарій Київської Митрополії єпископ Броварський Феодосій звершив Божественну Літургію у Свято-Амвросієвському храмі

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира вікарій Київської Митрополії єпископ Броварський Феодосій відвідав православну парафію на честь святителя Амвросія Медіоланського в м. Мілан (Італія). У неділю 23 січня єпископ Феодосій у співслужінні настоятеля парафії протоієрея Миколая Макара звершив Божественну Літургію, на яку зібралося декілька сотень вірян, наших співвітчизників. Служба звершувалася церковнослов’янською, італійською та молдавською мовами, більше ста чоловік причастилися святих Христових Таїн.
На закінчення Божественної Літургії єпископ Феодосій вимовив проповідь про промислення Боже що до кожної людини та людства в цілому, про важливість добровільного слідування Божому Промислу, про велич і пренебесність Божественної Літургії, про необхідність для кожного християнина регулярного причащання святих Тіла і Крові Христових. Владика передав прихожанам благословення і благопобажання від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, видимим знаком яких стала іконочка Пресвятої Богородиці «Умиління», яку з рук єпископа отримав кожен, хто молився цього дня в храмі.
Після закінчення богослужіння продовжилося спілкування владики Феодосія з членами Свято-Амвросієвської громади в Мілані, більшість в якій складають вихідці з України. Парафіяни співали колядки та народні пісні, активно цікавилися новинами з Батьківщини.