Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.01.2011. КИЇВ. Секретар Предстоятеля УПЦ освятив хрест для храму в ім’я святого благовірного князя Ярослава Мудрого

21 січня за благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира, секретар Предстоятеля Української Православної Церкви архієпископ Переяслав-Хмельницький Олександр звершив чин освячення накупольного хреста для храму в ім’я святого благовірного князя Ярослава Мудрого (Дніпровська набережна, 2а).
По закінченні богослужіння, владика Олександр передав благословення Предстоятеля Української Православної Церкви та привітав духовенство, благодійників і прихожан із освяченням та встановленням накупольного хреста.
«Хрест Христов увінчує ту роботу, яка була пророблена до того, як він встановлюється на маківці храму. Нехай кожен, хто буде дивитися на цей хрест, має та укріплюється силою Господньою, яка була дарована цьому життєдайному хресному знаменню», — сказав зокрема архієпископ Олександр.
Також секретар Предстоятеля УПЦ подякував благодійникам та ктиторам храму, які доклали зусиль задля його зведення та вручив їм церковні нагороди.
Після освячення хрест був встановлений на купол храму.
Будівництво храму святого благовірного князя Ярослава Мудрого на Дніпровській набережній було розпочато навесні 2010 року. Споруда зводилася з карпатської смереки. З серпня міяця в храмі, який ще не мав стелі, щотижня правилися молебні. Перша Божественна Літургія була звершена 26 грудня. На сьогодні храм перебуває в стадії будівництва, але богослужіння вже звершуються регулярно.