Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.10.2010. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир привітав православних журналістів із відкриттям Третього Всеукраїнського фестивалю православних ЗМІ

Шановні організатори та учасники Третього Фестивалю засобів масової інформації!
Православний християнин, який обрав для себе професію, пов’язану з розповсюдженням інформації, має іти апостольським, місіонерським шляхом. Він має жити вірою у краще, надією на майбутнє, любов’ю до людей та керуватися настановами Божественної Премудрості. Не тільки жити, а й працювати у відповідності до ідеалів правди і добра.
Це стосується не тільки працівників церковних засобів масової інформації. Світські ЗМІ, навіть якщо вони не мають відношення до православної тематики, не можуть бути вільними від моральності. Їх аудиторія набагато ширша і журналісти, які в них працюють, мають усвідомлювати відповідальність перед Богом і людьми за інформацію, яку поширюють.
Дуже важливо, що наш Фестиваль виходить за рамки церковної огорожі і починає спілкуватися і працювати з керівниками, редакторами і журналістами світських ЗМІ. Нам необхідно навчитися чути і розуміти один одного. Нам є чому один в одного повчитися і над чим порозмірковувати.
Я бажаю усім вам плідної роботи і духовно корисного спілкування.
Хай Господь благословить кожного з вас, ваші родини і робочі колективи, і дарує вам дух премудрості і розуміння, щоб ваші слова доходили до людських сердець і служили Правді Божій і Істині.
07.10.2010 р.
† Володимир,
Митрополит Київський і всієї України,
Предстоятель Української Православної Церкви