Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.08.2010. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Єпископ Никодим та митрополит Ніфонт узяли участь у відкритті реконструйованої ділянки автодороги Київ-Ковель-Ягодин

20 серпня у Любомлі відбулося урочисте відкриття реконструйованої ділянки автодороги Київ-Ковель-Ягодин.
На заході були присутні: митрополит Луцький та Волинській Нифонт, голова облдержадміністрації Борис Клімчук, голова Державної служби автомобільних доріг України Володимир Демішкан та їнші гості.
Ця автомобільна дорога є складовою пріоритетної транспортної осі України №3: Варшава-Люблін-Ягодин-Ковель-Київ-Волгоград. Її включено в маршрут основних доріг міжнародної мережі відповідно до Європейської угоди про магістралі, які проходять по території України і входять в міжнародний транспортний коридор Балтійське море — Чорне море, забезпечуючи зв’язок в напрямку північ-південь по найкоротшій відстані.
Голова Державної служби автомобільних доріг України Володимир Демішкан з приємністю повідомив, що відкриття цієї ділянки асфальтного покриття є першою, яку відкривають у цьому році в Україні. Він відзначив важливість дороги Київ-Ковель-Ягодин, як для Волині, так і для держави в цілому та повідомив, що її відреконструювали українські шляховики сучасною технікою лише за півтора місяці. «Ця дорога входить в концепцію проведення в Україні ЄВРО-2012. До кінця цього року дорожники планують відремонтувати та збудувати ще одну ділянку цього шляху поблизу Ковеля, а в недалекому майбутньому добудувати її до столиці. Дивлячись на це асфальтне покриття, я хочу з гордістю заявити, що українські шляховики можуть будувати дороги європейського стандарту», — з радістю зазначив Володимир Демішкан.
Два волинських архієреї освятили нову дорогу, благословивши всіх, хто їздитиме нею в добру путь.