Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.08.2010. КИЇВ. Голова Синодального відділу по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України відправив Божественну літургію у храмі в ім‘я Миколи Святоші

12 серпня, в день пам’яті святого Іоанна-воїна, столична парафія в ім’я преподобного Миколи Святоші, що знаходиться на території військової частини Т-0710, неподалік від станції метро «Лісова», відзначає престольне свято, оскільки нижній приділ храму присвяченно саме на честь мученика Іоанна.
З благословення Блаженнішого Митрополита Володимира Божественну літургію у храмі відправив Голова Синодального відділу по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архієпископ Львівський і Галицький Августин. Відзначимо, що це перша літургія у новозведеному храмі, яка була відправлена архієрейським чином.
По завершенні богослужіння відбувся урочистий хресний хід довкола храму, після якого владика привітав духовенство, прихожан, офіцерський та особовий склад частини із престольним святом.
На згадку про цей день, настоятель храму архімандрит Никон (Русин) подарував архієпископу Августину образ святого Іоанна-воїна, після чого владика вручив ктиторам та благодійникам парафії благословенні грамоти.
Наостанок, від адміністрації Державної спеціальної служби транспорту владиці Августину була вручена спеціальна відомча відзнака.