Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.06.2010. НЬЮ-ЙОРК(США). В Музеї біблійного мистецтва відкрилася виставка «Слава України: Святі образи XI–ХІХ ст.»

Мешканці й гості одного з найбільших міст світу мають нагоду побачити 77 найкращих сакральних мистецьких творів з колекцій двох провідних музейних установ України – Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника та Національного музею у Львові, які презентують важливий пласт самобутньої історії України – від часів Київської Русі до середини ХІХ ст. До експозиції ввійшло унікальне церковне начиння: ікони, давні хрести, потири, дарохранильниці, літургійні тканини та книги в коштовних оправах – справжні витвори мистецтва, що дають уявлення про збережену національну культурну спадщину.
Цей музейний проект має на меті представити широкій американській аудиторії найкращі зразки української духовної та матеріальної культури, пожвавити діалог між нашими народами. У відкритті виставки взяла участь делегація на чолі з Міністром культури і туризму України Михайлом Кулиняком. До складу делегації увійшли генеральні директори Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Марина Громова та Національного музею у Львові Ігор Кожан, представники Української Православної Церкви.
Проект реалізується за благословенням Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України.
Музей Біблійного мистецтва (MOBIA), що приймає виставку, також презентує мистецькі твори на біблійну тематику — скульптуру, графіку різних стилів, художніх шкіл і течій, предмети релігійного мистецтва, організує тимчасові виставки, тематичні заходи та впроваджує освітні програми.
Виставка у Нью-Йорку працюватиме з 18 червня до 12 вересня 2010 року.