Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

04.06.2010. КИЇВ. Відбулась зустріч голови Синодального відділу з благодійності та соціального служіння УПЦ з заступником міністра праці та соціальної політики України

2 травня, в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулася зустріч голови Синодального відділу з благодійності та соціального служіння УПЦ архідиякона Сергія Косовського з заступником міністра праці та соціальної політики України Андрієм Черкасовим.
Під час зустрічі обговорювалися актуальні питання та перспективи співробітництва Церкви і держави у галузі соціальної політики, обговорювалася концепція розвитку церковно-державних відносин в сфері соціальної політики, підготовлена Синодальним відділом з благодійності та соціального служіння.
Синодальним відділом було запропоновано розглянуто можливість підписання договору про співпрацю між Українською Православною Церквою та Міністерством, в якому сторони домовляються про встановлення партнерських стосунків з метою сприяння духовному, соціально-економічному та культурному розвитку суспільства.
16 червня цього року в Києво-Печерській Лаврі планується презентація проекту концепції розвитку церковно-державних відносин у галузі соціальної політики та нових соціальних ініціатив Української Православної Церкви.