Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.06.2010. КИЇВ. У Києво-Печерській Лаврі відбувся фестиваль дитячої творчості «Діти в Лаврі»

29 травня, з нагоди Дня захисту дітей, на території Києво-Печерської Лаври з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира відбувся Другий фестиваль дитячої творчості «Діти в Лаврі», яке було організоване Міжнародним благодійним фондом «Соняшник» спільно з творчим об’єднанням «Дітвора».
Другий рік поспіль біля стін Успенського собору Лаври облаштовують імпровізовану сцену для виступів маленьких артистів. Цього року у фестивалі було задіяно більше 150 учасників, які виступили для дітей-сиріт, дітей-інвалідів, дітей недільних шкіл міста Києва та області.
Коли зібралися всі творчі колективи — у гості до дітвори завітав Предстоятель Церкви. Він звернувся до дітей із словами настанови:
«Церква завжди пам’ятає своїх чад і турбується про них. Особливо ж, про найменших. Будьте щасливі та ростіть розумними», — сказав насамкінець Митрополит Володимир.
Блаженніший владика відзначив одного з організаторів свята — президента МБФ «Соняшник» Аллу Горбунову орденом Почаївської ікони Божої Матері, а всім діткам вручив подарунки: сувеніри та солодощі.
Окрім концерту, у програмі фестивалю були також екскурсії по Лаврі. Іх проводили вихованці Київських духовних шкіл для всіх охочих.
Інесса Іщенко