Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.03.2010. ЛЬВІВ. Єпископат Української Правовірної Греко-Католицької Церкви офіційно виступив проти присутності гомосексуаліста і розкольника на теренах парафії пророка Іллі

«Ми єпископи постійного Правовірного Синоду УГКЦ Ілля Догнал, Методій Спіржік, Маркіян Гітюк,Самуїл Обергаузер з осідком у смт.Брюховичі стоячи на сторожі Церкви і віри заявляємо що у м.Броди є створена наша громада св.пророка Іллї на Милих Фільварках. Нами призначений священик о.Юрій Шинкарчук несе там апостольську місію.
Ми глибоко стурбовані,що на території нашої парафії а саме на розі вул.Конюшківська і Шептицького священик Андрій Семенюк хоче зареєструвати громаду і самовільно збудувати храм. Доводимо до вашого відома,що цей священик був раніше задіяний апостатичною церковною владою на посаду пароха нашого храму у с.Підгірці,де вірні його рішуче не прийняли. Окрім цього в нас є достовірні дані священик Андрій Семенюк є гомосексуалістом. Про це свідчать вірні парафій Підгірці, Поникви і Підгіря. В селі Підгіря цей священик навпіл розділив громаду,через те що вимагав пожертв на храм в настирливих формах. Своїх гомосексуальних переконань незважаючи на наші перестороги він не відрікся. Мав сутички з дільничим с.Поникви і отримав попередження. Ми володіємо доказами його гомосексуальних звязків з священиком Михайлом Грицишином,економом у місті Жовква, який подарував йому автомобіль «Фольксваген», допоміг придбати квартиру у місті Броди і активно спонсорує його.
Ми не проти будови храму,це суперечило б праву громадян на обєднання і Конституції України, але просимо ввідати землю під храм священнику який має довголітній досвід і авторитет, пережив підпілля УГКЦ і є високоморальною персоною.
24.05.2009 р. наш Правовірний Синод написав листа всім народним депутатам України стосовно розпочатої компанії гомосексуалістів.
Не допустімо цього зла в наших глибокохристиянських спільнотах вірних,серед яких є м.Броди і його мешканці.Це буде встид для всіх нас».
З любовію в Христі Ісусі,
+Ілля,ЧСВВ, +Маркіян,ЧСВВ, +Методій,ЧСВВ, +Самуїл
Нагадаймо, що УПГКЦ є численною громадою українських греко-католиків західної України, яка має у своєму володінні понад 5 монастірів ,2 семінарії, та численні приходи на Галичині. Прибічники УПГКЦ є християни ортодоксальних поглядів, що не приймають модернічних нововведень кардинала Любомира Гузара, та власне не визнають канонічність його єпископської хиротонії, що відбулась без благословення папи римського Павла VI.
Фото:vivattravel.ho.ua