Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.12.2009. ЛЕЙПЦИГ (НІМЕЧЧИНА). В Інституті історії та культури Східної Європи презентовано журнал Донецької єпархії «Живой родник»

З 1 листопада по 1 грудня 2009 року на запрошення керівництва Інституту історії та культури Східної Європи м. Лейпциг (GWZO) кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України Ужгородського національного університету, активний дописувач журналу «Живой родник» Юрій Данилець здійснив наукову поїздку до Німеччини. Його робота в інституті координувалася у рамках проекту наукового закладу, присвяченого історії та культурі держав Східної Європи в пострадянський час.
Крім роботи в бібліотеці інституту Ю.Данилець мав нагоду попрацювати у фондах бібліотеки Лейпцігського університету та в центральній бібліотеці цього міста. Крім того, він здійснив наукову поїздку до Берліну, Потсдаму, Дрездену, Мюнхену. У цих містах дослідник зосередив свою увагу на роботі в бібліотеках та окремих архівних установах.
Наприкінці наукового стажування було виголошено доповідь на тему «Религиозная ситуация на Закарпатье в постсоветский период». Виступ історика із Закарпаття викликав багато запитань та активне обговорення.
Окремо в інституті було проведено презентацію наукових та періодичних видань з України. Серед усього іншого був представлений журнал Донецької єпархії УПЦ «Живой родник». Ю.Данилець розповів про редакційну політику видання, ознайомив присутніх з структурою журналу, його рубриками. Було відзначено, що величезну увагу видання приділяє висвітленню актуальних проблем історії та сучасності, публікує чимало документальних матеріалів та фотографій.
Наприкінці зустрічі Ю.Данилець передав до бібліотеки інституту підшивку номерів «Живого родника», зібраного за період його наукової співпраці з журналом.

Донбас Православний